Trainingsweekend

04-04-2022

Vrijdag 1 april

Afgelopen vrijdag ben ik rond 1 uur vertrokken uit Amersfoort voor mijn 2e trainingsweekend. Alleen. Hans gaf namelijk, heel terecht, aan dat hij het te koud vond om te gaan fietsen en overnachten in een tentje. Na ongeveer 30 kilometer, heb ik in Garderen een kopje thee gedronken met wat lekkers erbij. Ik merkte dat het lichaam wat warms en voedingsstoffen nodig had! Vervolgens ben ik door gefietst naar Lieren, waar ik de overnachting gepland had. Onderweg werd ik nog verrast door enkele stukjes grind en zandpaden. Maar toen de gps me een bospad op wilde sturen heb ik maar even mijn eigen route bepaald. In Beekbergen heb ik boodschappen gedaan zodat ik ook lekker kon eten; garnalen met wok-groente en pasta.

Om iets over 5 was ik bij de camping en om 6 uur stond de tent en was alles slaap klaar. Ik heb mazzel want de recreatieruimte is open en hier kan ik koken, eten en de avond doorbrengen. Er is verder niemand die er gebruik van maakt. Na het eten even douchen en nadat ik met een kopje koffie Flikken Maastricht heb gekeken heb ik me opgemaakt om de slaapzak in te gaan. Vanwege de temperatuur heb ik een dunne fleece deken meegenomen en dat was lekker! Het was fris maar niet koud, maar alleen m’n neus kwam uit de slaapzak.

Zoals gewoonlijk slaap ik de eerste nacht niet goed, maar desondanks kom ik de volgende morgen fruitig mijn bed uit. Gelijk heb ik zoveel mogelijk ingepakt, daarna heb ik me gewassen en ben ik naar de recreatieruimte gegaan om koffie te maken. Vanwege de medicatie moet ik nog even wachten met eten, wat mij de tijd geeft om alvast het eerste deel van dit stuk te schrijven. Gister heb ik 59 km gefietst en vandaag staan er ca. 100 op de planning! Eens zien waar we op uit komen. Hans heeft de route geschreven, dus de +10% regel die geldt wanneer ik zelf een route schrijf en die de meeste van mijn fietsvrienden welbekend is zou nu niet op moeten gaan.

Zaterdag 2 april

Zaterdag ben ik uiteindelijk om iets over half tien vertrokken van de camping in Lieren. De tent was droog dus dat pakte lekker in. Via Loenen ben ik richting de Posbank gefietst. Doordat Hans de route had geschreven wist ik niet wat ik tegen zou komen, ook dit is een goede ervaring. Na de schaapskooi van Loenen kwam ik op een onverharde weg die ook nog eens omhoog ging. Lekker zwaar dus een goede training. Daarna leidde de route richting de Posbank om af te dalen in de steeg en via de Schietbergseweg weer de Posbank op. Een steile klim waar je met je bepakking tegen op kruipt. Boven bij het paviljoen heb ik lekker erwtensoep gegeten, een vroege lunch. Nog voor twaalven, na ca 2.5 uur fietsen, had er pas 30 km opzitten door de hoogtemeters en onverharde paden.

Na de lunch ben ik via de Holleweg afgedaald naar Rheden om daarna de Zijpeberg weer op te gaan en dan de afdaling richting Roozendaal. Onderweg kom je dan dus wel de Bedriegertjes tegen, dus weer klimmen, maar dat is niet erg want het is daar zo mooi! Via Arnhem ben ik vervolgens naar Oosterbeek gefietst om daar langs de Nederrijn te gaan fietsen tot de Grebbeberg, klimmen maar weer. Daarna nog een paar kleine klimmetjes om in Amerongen aan te komen. Daar heb ik boodschappen gedaan en tenslotte ben ik via de Amerongse berg naar de camping gefietst.

Terwijl ik mijn tent opzet begint het een beetje te hagelen, maar gelukkig niet zo erg dat ik moet stoppen met opzetten. Nadat de tent staat heb ik even snel een paar foto’s met het statief en de afstandsbediening uitproberen. Daarna ben ik snel bij de kachel gaan zitten die de eigenaren goed opgestookt hebben. Weer heb ik de hele kantine voor mezelf. Nadat ik weer een beetje opgewarmd was ben ik gaan douchen en daarna heb ik gekookt en gegeten. Tenslotte beëindig ik de dag met het schrijven van dit stuk en nog even de krant lezen.

Zondag 3 april

De afgelopen nacht was het de koudste gemeten nacht in april en ik lag lekker in mijn tentje. In eerste instantie sliep ik lekker tot ik koude tenen kreeg. Maar eens even kijken of mijn deken goed over mij voeten ligt? Ja. Dan maar sokken aan, iets wat ik niet graag doe maar vooruit. De tenen worden maar niet warm en dan moet je natuurlijk ook naar de wc. Ik besluit mijn slaapzak en matje op te pakken en in de afwasruimte te gaan slapen. Er zijn bijna geen andere gasten dus dit is geen probleem. In de afwasruimte slaap ik tot 7.45, wat uitzonderlijk lang is voor mijn doen! Ik ruim mijn spullen op en ga koffie zetten voor bij het ontbijt. Ik ontbijt weer in de kantine en ga daarna de rest opruimen. Er zit overal rijp, op de tent zelfs aan de binnen kant. Het droogt wel maar niet snel genoeg naar mijn zin, dus pak ik het boeltje maar nat in.

Ik ga richting Leersum via de Ginkelduin dus gelijk rustig klimmen. Dan richting Darthuizen waar ik een ree zie lopen. Eindelijk zie ik wild. Via de Hoogstraat ga ik naar de Amerongse berg en rij ik bijna weer langs de camping waar ik ben vertrokken. Het is 11.45 als ik bij de Jumbo in Amerongen een broodje voor tussen de middag wil kopen. Deze gaat pas om 12 uur open en dat is een mooi excuus om koffie te gaan drinken in fietscafé de Proloog. Waar natuurlijk alleen maar fietsers zitten. Na de koffie lunchbroodjes gehaald en dan weer op pad. Slingerend over de Utrechtse heuvelrug. In het zonnetje in de buurt van Austerlitz eet ik mijn broodjes op en via de Treek fiets ik naar huis. Vandaag een tocht van 75 km. Totaal dit weekend 230 km gefietst. En kan ik terug kijken op een geslaagd weekend. Wat ook qua weer een goede training was voor het hoge Noorden.

7 gedachten over “Trainingsweekend

 1. Alfons zegt:

  Ad, ik hoop dat afgelopen weekend geen voorbeeld voor de rit naar het noorden wordt, want dan wordt het een barre tocht. Petje af 🚴‍♂️

  1. Ad zegt:

   Hoi Alfons, volgens de statistieken zou het tijdens de tocht niet zo koud moeten worden. Maar resultaten uit het verleden…..😃

 2. Arjen Peeman zegt:

  Wat een bijzonder trainingsweekend en een goed beeld van je serieuze voorbereiding, Ad ! Leuk om je verslag te zien en te lezen.

 3. Fridy de Lange zegt:

  Dat was een pittige trainingsrit en dat met die koude temperatuur !

  1. Ad zegt:

   Hallo Fridy,

   Leuk dat je vanuit het zuiden mij volgt.
   De training was zwaar maar goed ik weet natuurlijk niet wat mij straks te wachten staat.

 4. Francien Rotteveel zegt:

  Mooi verslag en foto’s Ad van dit bijzondere trainingsweekend. En een goede voorbereiding voor je grote uitdaging over 57 dagen.

 5. Ed van Drumpt zegt:

  Hoi Ad,
  Wat een pittig trainingsweekend heb je achter de rug, petje af!!
  Lijkt me behoorlijk afzien.
  Hopelijk krijg je in juni mooiere en vooral warmere dagen. Succes met de voorbereiding, Ed

Reacties zijn gesloten.