Dag 50 + 2/3/4 de terugreis

Als ik om 5 uur wakker wordt omdat ik naar de wc moet hoor ik het heel zachtjes regenen, iets wat niet door de weersvoorspellingen verteld was. Ik ga snel naar de wc en weer terug mijn slaapzak in en probeer nog even te slapen. Wat een beetje lukt, maar ondertussen hoor ik het iets harder regenen. Om half zeven ga ik opruimen en hoor ik bij Hans ook al leven in zijn tent. We ruimen spullen op, ontbijten in de kookruimte en zitten om half negen in de auto. We tanken een kilometer verderop en nog 2 km verder doen we boodschappen zodat we onderweg hier niet meer voor hoeven te stoppen.

Vandaag rijdt het alweer een stuk prettiger, we hebben maar 1 klein buitje, geen rendieren meer op de weg en steeds meer stukken die richting een snelweg gaan. Onderweg pauzeren we voor koffie en eten. Tegen zessen zijn we in de buurt van Stockholm. Daar werkt het navigatiesysteem niet even mee, om ons naar de camping die we uitgezocht hebben te brengen. We besluiten om een andere camping nemen. Dit blijkt naderhand een goede keuze want deze camping is veel mooier. We zijn gearriveerd in Flottsbro. Het is lekker weer en na het eten zitten we nog lekker voor de tent met een alcoholvrij biertje.

Zoals elke morgen worden we wakker zonder een wekker en terwijl Hans en ik ieder in ons eigen tentje slapen zijn we tegelijk wakker en staan we gelijktijdig op. We zijn allebei vroege vogels. De tent is redelijk nat van de dauw dus gaan we eerst ontbijten en ruimen daarna de tenten op. Helaas zorgt een grote boom ervoor dat de zon nog niet echt op de tenten heeft kunnen schijnen, dus gaan ze nat de zak in. Wederom om half negen rijden we van de camping.

De rit van vandaag is even lang als die van gisteren, ook 809 km. Maar doordat we bijna alleen maar snelweg hebben zouden we dit sneller kunnen afleggen en we besluiten om een alternatief te zoeken voor het geval we echt vroeg op de plaats van bestemming zijn. Een uurtje rijden verderop. De rit verloopt in eerste instantie lekker vlot tot we 2 keer in de file komen vanwege een ongeval. Daardoor verliezen we veel tijd en houden we gewoon het oude plan aan om naar Blommenslyst te gaan aan. Hier is een idyllische camping net van de snelweg af. Terwijl we ons aanmelden tekent Angelika, de eigenaar, op de rekening een route van de Noordkaap naar Blommenslyst.

Dan zetten we de tenten op en maken ons klaar om te gaan eten in Odense. Een stad die veel groter is dan Hans en ik verwachten. Als we het opzoeken terwijl we op ons eten wachten komen we er achter dat het de 2e stad van Denemarken is en dubbel het aantal inwoners heeft van Amersfoort.

Als we terug bij de camping komen is de slagboom al dicht, dus we zetten de auto op een parkeerplaats. Ik wil mijn telefoon nog even opladen en loop naar de keuken. Daar is een Nederlands gezin ook bezig met het opladen van hun elektronica en we raken aan de praat. Het blijkt dat deze menens ook uit Amersfoort komen. Ze vragen waar ik geweest ben en zo komt het gesprek op mijn reis maar ook over fietsen en natuurlijk verwijs ik naar deze website. Als ik bij de tent kom ligt Hans al in zijn bed en kruip ik ook snel in mijn slaapzak.

Ik ben al heel vroeg wakker. Ik ben vannacht al een keer naar de wc geweest en moet alweer. Ik heb al diverse keren op de klok gekeken en het is half zes geweest als ik bij Hans ook leven in de tent hoor. Bij het sanitair gebouw spreken we elkaar en Hans is ook uitgeslapen, dus gaan we stilletjes inpakken en ontbijten we op ons gemak in de keuken want er vallen een paar druppels.

Om 10 voor acht beginnen we aan het laatste gedeelte van de rit naar huis. We drinken halverwege, bij een benzinepomp koffie met iets erbij, en daarna rijden we weer verder. We zien veel files naar het noorden o.a. doordat de snelweg naar het noorden bij Hamburg is afgesloten. Even later zijn wij ook aan de beurt een lange file doordat er over een stuk van 3 km weg werkzaamheden zijn. Het zorgt voor een vertraging van ongeveer 45 minuten.

Maar een paar minuten voor drieën is het dan zover we rijden de Waterspringstaart in, waar Ingrid en Mirjam al buiten staan om ons te verwelkomen. De vlag hangt uit en er hangt een bord boven de deur met in het Noors Camping thuis erop. Hans zijn missie geslaagd om mij veilig thuis te brengen is geslaagd! En zo komt er een einde aan mijn bijna 8 weken durende onvergetelijke reis.

Morgen komt er nog een korte terug blik online, maar ik wil nu al een paar mensen bedankten. Om te beginnen Ingrid die 2 jaar geleden zei dan moet je de reis nu gaan maken en mij continu gesteund heeft in het maken van de plannen maar ook tijdens mijn reis.
Mijn dochters Eva en Femke die mij op diverse manieren geholpen hebben, o.a. met het opzetten van de acties en het hele social media gebeuren.
Hans voor het feit dat hij mij is komen ophalen in Noorwegen en voor onze mooie vriendschap.
Alfons voor het opzetten van de website.
En natuurlijk alle donateurs want jullie hebben er voor gezorgd dat er een gigantisch bedrag beschikbaar is gekomen voor onderzoek op het gebied van Parkinson. Helaas kan ik niet iedereen persoonlijk bedanken voor zijn donatie maar via deze weg wil ik nogmaals iedereen bedanken voor zijn bijdrage.

Tenslotte wil ik iedereen bedanken voor alle reacties op welke manier dan ook, dit zijn er zoveel geweest dat ik helaas niet kon reageren op alle reacties want dan was ik niet aan fietsen toegekomen!

2 gedachten over “Dag 50 + 2/3/4 de terugreis

 1. Lida Rozenboom zegt:

  Goede morgen Ad en nu je weer thuis bent ook aan Ingrid en jullie gezin.

  Fijn, dat Hans en jij weer goed in Amersfoort zijn thuis gekomen. Het is toch een hele reis.
  Hartelijk bedankt voor dit een na laatste verhaal over de reis en alle andere beeldende verhalen, die we dagelijks mochten lezen. Daarom wil ik eigenlijk alleen maar vragen hoe het met je gaat.
  Ook wil ik nog even kwijt, dat ik zaterdag een overbuur sprak in de supermarkt. Met haar heb ik het over je gehad. Hannie las ook je verhalen mee. Dus zelfs gespreksstof bij de Coop over jou en de Noordkaap.
  Je kan terug kijken op een prachtige reis. Niet iedereen kan zeggen uitgekeken te hebben over de Barentszzee.
  Met een groet uit de Betuwe.

 2. Fridy de Lange zegt:

  Ben er even een weekje tussenuit geweest naar Duitsland fijn dat je weer thuis bent. Ik heb genoten van je verslagen . Hoop dat het met de gezondheid goed gaat en dat je nog lang kunt blijven fietsen en sporten. Heel veel groetjes en een dikke knuffel Fridy

Reacties zijn gesloten.