Dag 50 + 1 – de terugreis

Wat zijn we blij met onze hotelkamer. De hele nacht heeft het flink geregend en nu wij om 7 uur opstaan regent het nog steeds. Het ontbijt is in een restaurant 50 meter verderop en zeer goed verzorgd. Hierna halen we de spullen op uit het hotel en lopen we door de regen naar de auto. We rijden naar een supermarkt om eten voor onderweg en vanavond te kopen en om 9 uur vertrekken we uit Alta.

De route die we nu gaan rijden is voor mij nieuw en Hans zegt dat we na ongeveer 50 km door een mooie kloof gaan. Wat inderdaad het geval is, maar helaas kunnen we door de regen er niet zo van genieten. Zo af en toe komt het met bakken uit de lucht vallen. Als we al een tijdje onderweg zijn hebben we het er over dat het lekker rustig is met rendieren op de weg. Maar dat blijkt niet voor lang, want ineens komen ze de weg op en moet er regelmatig stevig op de rem getrapt worden. In combinatie met de regen is dit niet altijd even fijn rijden. Maar gelukkig wordt rond het middag uur de regen minder. We lunchen in Finland op de poolcirkel, het is dan even droog en daarna rijden we droog door naar Skelleftea in Zweden. In Zweden wordt de weg steeds beter en gaat steeds meer op een snelweg lijken.

Om iets over zessen zijn we bij de camping in Skelleftea. De camping is zo groot dat wij voor het tentenveld naar ingang 4 moeten. We zetten de tenten op en gaan daarna eten maken in een soort tuinhuisje waar een keuken en tafel in staat speciaal voor de tent kampeerders. Na het eten plannen we de overnachtingen voor de komende dagen. We moeten nog 2200 km naar huis en doen dat dan in 3 dagen.

Omdat ik een man van cijfers ben hieronder een kleine opsomming:

 • Dagen gefietst: 43
 • Totale afstand: 3.615 km (gemiddeld: 79,75 per dag)
 • Totale hoogtemeters: 28089 m (gemiddeld: 622 per dag)
 • Totale tijd: 216 uur en 45 minuten (gemiddeld: 5 uur en 25 minuten per dag)
 • Aantal bootjes: 30
 • Aantal bezoekers op de website (in juni en juli): 23.130 (gemiddeld zo’n 400 mensen per dag)
 • Maximale aantal bezoekers op 1 dag: 994 bezoekers op 26 juli

De komende dagen wil ik onderweg ook kijken of ik nog wat verhalen kan schrijven en het lijkt mij leuk om daarin jullie vragen te beantwoorden. Dus heb jij een vraag voor mij, dit mag over mijn reis zijn, over de Parkinson, over het kamperen, alles, laat het me dan vooral weten in de reacties, op Facebook of Instagram of in een mailtje naar .

3 gedachten over “Dag 50 + 1 – de terugreis

 1. marian zegt:

  Ad wat heb jij het getroffen toen je op de Noordkaap stond ik zie nu alleen maar zware bewolking en regen je had het verdient dat het zo mooi weer was toen je er stond
  Geniet samen met
  Hans van de terugreis

 2. Fridy de Lange zegt:

  Ad een hele fijne reis terug naar huis geniet ervan 😘👍

 3. Lida Rozenboom zegt:

  Hallo meneer van de cijfers en Hans.

  Het zijn ook indrukwekkende cijfers en zeker die van de 26e juli. Iedereen wilde zien, hoe het op de Noordkaap was. Ik heb het onze oude buren ook verteld, dat je goed was aangekomen en ik moest van hen zeggen, dat ze het SUPER GOED van je vonden.
  Bij deze en met een groet uit Dodewaard.

Reacties zijn gesloten.