Dag 46 – Nog 5 dagen

Na een onrustige nacht sta ik om 7 uur op en ga heel rustig opruimen en klaar maken voor een korte fietstocht. Vandaag maar 38 km, want anders zou het ruim boven de 100 worden en aangezien de tijd er is om dit in 2 stukken te verdelen heb ik dat dan ook gedaan. Dus ik zie vandaag deels als een rustdag. Voor mijn vertrek praat ik nog even met de fietser die ik gisteren voor de klim in het bushokje tegen kwam. Hij had het gisteravond ook helemaal gehad.

Om kwart over negen rij ik de camping af, het is lekker weer niet echt heel warm maar droog en ca. 15 graden en de omgeving blijft gewoon mooi. Na 5 km is er weer een klim van 4,5 km met 6% gem. Boven is het aangenaam en ik stop even om wat te drinken, maar er zijn mij te veel vliegen. Vliegen die er ook vaak zijn als je aan het klimmen ben. Schijnbaar vinden ze het zweet prettig en door het lage tempo is er weinig wind dus een uitgelezen moment om een fietser te pesten. In de afdaling of bij een snelheid hoger dan ca. 10 km per uur heb je er geen last van.

Na de klim krijg ik een afdaling die lekker loopt, maar het lijkt als of er een kleine slag in mijn wiel zit. Ik neem mij voor om als ik op de camping ben even mijn fiets te inspecteren. In het dorpje Burfjord doe ik boodschappen want verder kom ik vandaag niets tegen. Ik scoor er ook een kopje koffie en zie dat er naast de supermarkt een geocache ligt die ik ook maar even log.

De rest van de route is leuk maar niet heel bijzonder en om ca 1 uur ben ik op de camping voor vandaag. Ik krijg te horen waar ik mijn tent kan zetten en als die staat ga ik lunchen aan de picknicktafel die er 5 meter vanaf staat. Ik ga me wassen en zet de wasmachine aan. Als ik mijn slaapspullen uitrol in de tent begint het licht te regenen, maar als ik klaar ben is het droog. Dus ik zet mijn fiets op zijn kop en kijk naar de banden en velgen. Ik zie bij de achterband dezelfde sluitzegels als toen ik de klapband had. Dus ik ga op internet opzoek naar de dichtst bij zijnde fietsenmaker. Die zit in Alta en dat is nog 80 km van hier (maar daar ga ik morgen wel heen). Dat wordt morgen dus vroeg weg en regelmatig de band controleren. Er zijn morgen geen grote beklimmingen/afdalingen dus dat scheelt al maar volgens Google Maps doe ik er toch bijna 4 uur om er te komen. Dus hopen dat ik het red en dat de fietsenmaker een band op voorraad heeft en hij gewisseld kan worden.

De rest van de middag lees ik nog wat, luister naar de tour en krijg zo af en toe door waar Hans is. Die is vanmorgen om 5 uur uit Zeewolde vertrokken en wil vandaag een grote slag slaan in zijn rit naar de Noordkaap. Zijn eerste overnachting is in Nörrköpping. Aan het einde van de middag maak ik nog een praatje met mijn buurman, een motorrijder die vanuit Utrecht via Finland naar de Noordkaap is gereden en welke avonturen hij heeft beleefd. ’s Avonds eet ik in de keuken, want het regent inmiddels weer en zoals het er naar uitziet blijft het ook morgenochtend regenen. Vanavond ga ik vroeg de slaapzak in zodat ik morgen ondanks de regen toch op zoek kan naar de fietsenmaker

6 gedachten over “Dag 46 – Nog 5 dagen

 1. Mirjam Lems zegt:

  Heel veel succes vandaag Ad! Hopelijk komt het weer helemaal goed met je fiets, want het einde van de reis is in zicht, je bent er bijna, maar nog niet helemaal. Wel een inspirerend vooruitzicht!!

 2. Marian zegt:

  Nog maar 5 dagen wat een fijn gevoel zal dat geven ,ik hoop dat de fietsenmeen band heeft en datje geenklapper krijg voor die tijd. Ik geniet van je verslagen ,kanjer ben je knuffel van je zusje

 3. Lida Rozenboom zegt:

  Succes voor vandaag, dat de vliegen je met rust laten en dat het weer in orde komt met de fietsband.
  Ook voor Hans wil ik een goede reis wensen.
  Groetjes uit Dodewaard.

 4. Fridy de Lange zegt:

  Hoop dat de band het houdt het is nog een eindje naar de fietsenmaker. Goeie reis duimen maar! Groetjes Fridy

 5. Piet van Laar zegt:

  Hoi Ad,
  Nou , hij gaat super hè! Wat een tocht man, echt een prestatie hoor. En iedere keer maar weer die 6 % stijging en weer die regen. Je mag er wel iets van naar Achterveld sturen want hier is het maar droog hoor. Ook prachtige foto’s, die geven denk ik een heel goed beeld van het fraaie Noorse landschap. Ik sta er van te kijken dat daar nog zo veel dorpjes zijn! Nog even de kiezen op elkaar en je bent er..
  Groeten, Piet

 6. Leon zegt:

  Hoi Ad,
  Vervelend dat je hetzelfde probleem heer hebt met je band. Het lijkt er op dat je remblokje langs de band komt als je aan het remmen bent. Hopelijk heeft de fietsenmaker een oplossing. Toch niet fijn.

Reacties zijn gesloten.