Dag 44

Ik heb lekker geslapen en ben om zeven uur wakker en stap lekker rustig uit bed. Ik typ nog een paar zinnen en dan ruim ik mijn rommel op. Ik ga me wassen en zet daarna mijn tassen bij mijn fiets. Dan ga ik binnen bij Jan ontbijten, de koffie wordt op dat moment al gezet. Na het ontbijt vul ik mijn bidons en neem afscheid van de familie Poots en bedank ze voor hun gastvrijheid.

Jan heeft mij verteld dat als ik van de E6 af ga richting Lyngseidet ik eerst over een rooster moet, dat het wegdek minder goed is en dat er een tunnel is waar ik om heen moet, goed om te weten! De eerste 15 km op de E6 zijn goed te doen en bij Oteren ga ik linksaf naar Lyngseidet (42 km). Het rooster neem ik rustig zodat het geen problemen geeft. De weg is lekker golvend met zo af en toe wind tegen en venijnige klimmetjes. Maar zoals al zoveel dagen het geval is: de omgeving maakt alles goed. Dan kom ik bij de tunnel waar ik inderdaad omheen ga. Maar ik moet wel even het hek openen en weer dichtdoen vanwege de schapen.

Net als ik van plan ben om op te stappen gaat mijn telefoon, het is Jan. Ik heb mijn bril bij hun laten liggen… Ik zeg enkele woorden die ik nu niet opschrijf. Jan vraagt waar ik nu ben en ik zeg bij de tunnel. Hij stelt voor om met de auto de bril te komen brengen en als ik gewoon door fiets zijn we ongeveer gelijktijdig is Lyngseidet bij de boot. Dit is een heel mooi aanbod waar ik graag gebruik van maak! Omdat ik hier al keer bang voor was, check ik normaal gesproken voor vertrek of ik mijn bril wel in mijn stuurtas heb zitten (overdag draag ik altijd lenzen). Ik fiets de laatste 15 km door naar Lyngseidet en op het moment dat ik mijn fiets bij een winkel wil neerzetten om naar een bank/picknicktafel te zoeken stopt Jan naast mij en geeft mij mijn bril. Ik bedank hem nogmaals hartelijk en dan zegt Jan dat de boot er al aankomt. Maar dat komt niet overeen met mijn tabelletje dat ik in de route heb geschreven. Ik kijk voor de zekerheid even op het lichtbord en daar staat ook 14.15 op, dus doe ik eerst maar even boodschappen. Als ik uit de supermarkt kom is er een veerboot aangemeerd. Ik besluit nadat ik mijn boodschappen hebben opgeborgen maar even vragen of dit de boot is die ik moet hebben. Dat blijkt inderdaad het geval (naderhand blijkt dat ik één tijd was vergeten over te nemen in mijn boekje 😀.)

Het voordeel is wel dat ik nu mijn lunch op de boot maak en op eet en bijna een uur eerder aan het laatste gedeelte kan beginnen. Ook het laatste gedeelte gaat gewoon golvend al hebben ze hier een paar kleine stukjes 9% in gestopt en 18 km later ben ik op de camping. Het is net 3 uur geweest lekker vroeg dit keer. Dus kan ik rustig een plekje uitzoeken, wassen en het verslag van gisteren afmaken en alvast aan vandaag beginnen. Eten klaarmaken kan hier gewoon in de keuken die ook gebruikt wordt door het barretje dat in de receptie zit. Dat is lekker makkelijk. Na het eten maak ik mijn verslag af en ga daarna zoveel mogelijk opruimen. Ik wil morgen niet al te laat weg want in de middag wordt er regen voorspeld en elke km die ik droog fiets is meegenomen.

7 gedachten over “Dag 44

 1. Maasje Feenstra zegt:

  Je schiet nu lekker op en het gaat volgens mij best voorspoedig Ad… wat een onderneming en prachtig avontuur, heel veel respect! Veel succes je laatste fietsweek en op naar die mooie Noordkaap! Groetjes uit de Betuwe 🍏🍒🫐🍐

  1. Leon zegt:

   Hey Ad,
   Net zoals voor Jonas begint voor jou ook je eindpunt te naderen :-). Het lijkt wel steeds mooier te worden qua natuur. Een mooi moment om te lezen dat je bij Jan bent geweest, best bijzonder. Leuk om te lezen dat je de tour de France daarnaast ook nog volgt, met ook daar veel bijzondere plekken waar we samen met Wim en Hans hebben gefietst.
   Succes nog even de komende week, en natuurlijk ook voor Hans die ook vandaag naar Noorwegen vertrekt om je op te halen.

 2. Peter zegt:

  Hey Ad, wat een prachtige foto’s heb je gemaakt onderweg en wat een gastvrijheid bij de fam. Plots, zelfs de service om je bril langs te brengen. De laatste dagen zijn aangebroken van jou avontuur naar de Noordkaap. Geniet ervan, dan doen wij het ook😀

 3. Lysette zegt:

  Wat heb je weer een mooi plekje voor je tent. Wat een uitzicht.

 4. Lida Rozenboom zegt:

  Goede morgen Ad.

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt. Verschillende kleuren groen en blauw. En prachtige wolkenluchten. Mooi om naar te kijken.
  Op het ogenblik stortregent het hier. Jammer voor de 4 Daagse wandelaars. Van uit de Betuwe wens ik je weer een fijne dag, met hopelijk droge kilometers te gaan.

 5. Fridy de Lange zegt:

  Wat bestaan er gelukkig nog lieve mensen de gastvrijheid en betrokkenheid. Ad nog een fijne reisdag groetjes Fridy

 6. Annelies Robberegt-de Lange zegt:

  Hoi Ad het gaat nu wel opschieten naar de Kaap!
  Hoe gaat het met je energie en je spieren! Geen fysiotherapeut bij de hand zoals bij de tour de France.
  Fijne dag en ik stuur je in gedachte energie 🙏🏻
  Groetjes Annelies

Reacties zijn gesloten.