Dag 41

Zoals verwacht regent het als ik wakker word. Het was ook een frisse nacht. Ik blijf zo lang mogelijk liggen, want waarom zou ik de regen in gaan? Ik bel even met thuis en daarna verzamel ik de kleding die nog gewassen moet worden. De droogruimte bij de wasmachine maakt het wel gemakkelijk dat ik zoveel mogelijk schoon kan meenemen. Ik ga ontbijten in de gemeenschappelijke ruimte en lees daar wat over de route van morgen en handel wat mailtjes af. Omdat het blijft regenen en ik nog niet er op uit wil in de regen bel ik ook Eva even bij de tent. Daarna ga ik nog maar een koffie maken. Goed dat ik gisteren nieuwe gekocht heb. Als het minder hard regent ga ik op zoek naar een aantal geocaches in de buurt. Ik log er 1 van de 3, bij de andere 2 krijg ik natte voeten en daar heb ik geen zin in. Daarna ga ik terug naar de camping om te lunchen, maar weer in de gezamenlijke ruimte. Ik maak daar praatjes met de mensen die er zijn en dat zijn mooie gesprekken.

S middags ga ik nog een stukje wandelen op een moment dat het niet zo hard regent. Ik wandel door een veen/ moerasachtig gebied waar een vlonder route is aangelegd. Ik ben net op tijd terug voor het weer harder gaat regenen en ik besluit maar weer in de gemeenschappelijke ruimte te gaan zitten en daar de tour de France te gaan kijken, om aansluitend te gaan eten. Na het eten heb ik een gesprek met een Duitse dame die in zuid Noorwegen woont. Ik had haar ’s middags ook al gesproken en ze wilde graag het adres van de website. Ze was geïnspireerd door mijn reis en dit zette haar aan het denken over bepaalde dingen. Toen ze het verslag van gisteren met de orka’s zag was ze helemaal enthousiast. Haar dochter trouwens ook.

Dan ga ik bij mijn tent Hans bellen om de puntjes op de i te zetten voor onze ontmoeting volgende week op de Noordkaap en daarna wordt het tijd om weer orde in de tent te scheppen, morgen ochtend vertrek ik weer vroeg. Ik begin met de stoel op te ruimen en raak ondertussen in gesprek met de familie Janssen (ik kreeg hier gisteren de cake met slagroom van). Wat zijn er toch leuke mensen op mijn reis (ik zei dit eerder deze avond al tegen een andere Nederlandse familie). Na dit gesprek ga ik snel weer verder met mijn tassen in gereedheid te brengen voor morgen. Terwijl ik dit doe hoor ik iemand wat vragen en het is een Nederlander die in Zwitserland woont en graag wat over mijn reis wil weten. Ik trek ondertussen wel een extra vest aan want het wordt kouder. Om daarna weer verder te gaan met inpakken. Dan hoor ik weer twee stemmen achter mij, het zijn de dochters van de fam. Janssen. Ze hebben een fleecedeken en wat etenswaar voor me meegenomen, aangezien ze hadden gehoord datik het afgelopen nacht wat fris vond. Ik bedank ze voor het aanbod, maar ze dat de fleece deken niet nodig is. Maar de dextro, het blikje leverpastei, 2 ontbijtkoeken en crackers neem ik mee als noodrantsoen!

Dan kan ik de laatste spullen klaarleggen voor morgen ochtend en ga ik nog even snel warm binnen het verslag maken. Van een regenachtige dag, maar wel weer een met veel mooie gesprekken met aardige mensen. Morgenochtend ga ik vroeg op want de boot vertrekt om 8:45, gelukkig is het maar 4km fietsen, maar ik moet ook nog even lunch kopen. Maar daarover morgen meer!

6 gedachten over “Dag 41

 1. marian zegt:

  Wat een mooie gesprekken heb jij tijdens deze trip leuk omdat te lezen.

 2. Lida Rozenboom zegt:

  Goede morgen Ad.

  Jij schrijft aardige mensen te ontmoeten en dat je mooie gesprekken met hen hebt, maar jij maakt ook deel uit van deze groep mensen, anders komen zij niet naar het adres van de website vragen, cake met slagroom, noodrantsoen en zelfs een warme deken brengen. In hun ogen ben jij ook een aardig mens met inspirerende gesprekken over jouw reis.
  Ik zie bij het weerbericht wel een wolk, maar geen regen. Hoop voor jou op een droge dag.

 3. Peter zegt:

  Leuk dat je zoveel leuke mensen ontmoet. Het maakt je reis heel waardevol. Succes met de laatste loodjes en zie je verhalen wel voorbij komen

 4. Fridy de Lange zegt:

  Wat leuk al die ontmoetingen het zal een welkome afleiding zijn morgen inmiddels vandaag als ik schrijf een voorspoedige reis en een beetje droog hopelijk! De hitte van hier is ook niet alles groetjes Fridy

 5. Annelies Robberegt-de Lange zegt:

  Ha Ad ik hoop toch echt dat het wat droger voor je wordt. Maar wat een belevenis iedere keer weer.
  Heel veel groetjes Johan en Annelies

 6. Wilbert en Hetty zegt:

  Nog een dag of 9 te gaan voor jou en ook voor ons om je belevenissen te delen. Nou, Ik kan je zeggen, dat jouw verhalen en foto’s en filmpjes mij steeds meer aan het denken zetten om een bezoek aan Noorwegen te brengen. De foto’s vanuit de Lofoten en van jouw orkatochtje zijn om te watertanden. Nog heel veel succes van ons, vanuit Mariaheide.
  .

Reacties zijn gesloten.