Dag 4

Het is half zeven en ik ben net wakker! Voor mijn doen goed geslapen dus. De tent is drijfnat van de dauw maar het zonnetje schijnt en het is al lekker. Een tegenvaller is wel dat mijn was niet droger is geworden vannacht door de dauw. Desondanks pak ik het grootste deel van mijn spullen vast ik en ga ontbijten. Op deze grote camping heb ik helaas geen aanspraak van ander gasten. Ik sta namelijk op een rustig trekkersgedeelte met een camper een stuk tegenover mij en veel verderop een vouwwagen.

De zon maakt de tent wel droger, maar hij blijft wel vochtig. Gelukkig is het een nylon tent en geen katoenen zoals we vroeger hadden wat dat was altijd lastiger inpakken. Nadat ik hem met een doek een beetje heb afgedroogd pak ik hem toch maar in. Het streven om om acht uur te vertrekken haal ik niet, het wordt half negen. De reden om zo vroeg te vertrekken is dat ik mijn hoofd heb zitten dat de afstand 130 km is vandaag. De eerste ca. 10 km zijn hetzelfde als hoe ik gisteren geƫindigd ben; een recht stuk door het veen gebied. Hierna wordt het afwisselender en dus leuker.

In Lunestedt koop ik brood, beleg en melk voor de lunch. Misschien wel al vroeg op de route, maar omdat ik niet weet wat ik verder tegen kom, is mijn motto: beter te vroeg dan te laat. Een stukje verderop is een mini openluchtmuseum en zie ik een oude boot die vroeger bij het turfsteken gebruikt werd met een kleine uitleg. Ik fiets weer verder en passeer een stel bepakte fietsers. Ik groet ze in het Nederlands en fiets ze voorbij. Twee tellen later fiets ik echter mijn afslag voorbij en moet ik omkeren. De andere Nederlanders hebben de afslag wel tijdig in de gaten en nu haal ik ze dus opnieuw in. Dit keer maak ik al fietsend even een praatje, het is een echtpaar dat op de fiets naar Kopenhagen gaat. Aangezien mijn tempo iets hoger lig ga ik na een paar minuten alleen weer verder. Volgens het boekje zou er rond de 40 km een plek zijn om koffie te drinken. Maar ik zie hem niet en besluit bij een bankje in het bos een reep te eten en wat melk te drinken. Ik heb immers toch een liter, omdat er hier geen halve liters melk verkocht worden.

De route is leuk door het bos maar bevat wel veel gravel stukken, maar die zijn beter te doen dan de klinker stukken van gisteren. De omgeving is leuk maar niet bijzonder genoeg om er een foto van te maken. En als ik ineens een ree door het weiland zie rennen ben ik natuurlijk te laat om dat vast te leggen…

In het gehucht Rhaden eet ik mijn lunch bij een picknickplek bij een speeltuintje. Ik dacht dat ik een soort pompoen broodjes had kocht maar bij het doorsnijden zie ik dat er ook wortel in zit, goed voor de vitamines šŸ˜€. Ik bekijk de route nog even en besluit om in Hemmoor boodschappen te doen. Dat ligt op 75 km op de route. Daar aan gekomen vraag ik aan 2 dames waar de dichtstbijzijnde supermarkt is. Dit blijkt een Lidl te zijn. Dan die maar eens uitproberen. Het assortiment valt mij een beetje tegen. Ik had in gedachte om iets van wraps te eten met bonen en sla. Echter een kruidenmix voor er bij kon ik niet vinden. Wat ik uiteindelijk wel vond was een blikje met Mexicaanse bonen met vlees en saus. Dus dat maar meegenomen en ik ga wel zien wat het wordt. Met sla en een beetje geraspte kaas, die wel heb gevonden, gaat dat vast goed komen. Op naar de volgende halte; de veerpont over de Elbe deze ligt op 99 km op de route.

Als ik de afslag naar de boot neem op ca. 1,5 km van de boot zie ik een lange rij autoā€™s en denk: gelukkig ben ik op de fiets en ik rij ze allemaal voorbij. Terwijl ik op de boot wacht eet ik een banaan. Als die op is, is de pont gearriveerd en mogen de wandelaars en fietsers er als eerst op. Een Duitser voor mij met een racefiets zet deze tegen de reling, maar als hij mijn fiets ziet haalt hij hem weg zodat ik hem tegen de reling kan zetten en zet hij zijn fiets tegen die van mij. We maken een praatje over wat hij die dag gefietst heeft en over mijn tocht. De vaartijd van de pont is ca. 20 minuten, wat ik niet had verwacht. Er varen continu 3/4 boten. De Duitser geeft aan dat er zomers soms een wachttijd van 2 uur is voor autoā€™s.

Als de pont gaat aanmeren zie ik 3 mensen zwaaien. Een personeelslid van de boot zwaait terug, dus ik denk dat zijn bekenden van hem. Echter ze blijven zwaaien en op den duur krijg ik in de gaten dat het Ingrid, Eva en Femke zijn. Ik vertel het de man waar ik de hele tijd mee in gesprek was en hij zegt je hebt niet alleen een bijzondere vriend (ik had hem verteld dat Hans mij op de Noordkaap komt ophalen) maar ook een bijzondere familie. Als ik de boot af ben is er toch een emotionele ontmoeting met mijn dames. Het blijkt dat zij een hotel hebben geregeld in Itzenhoe. Dat een paar km verder ligt dan de camping die ik in gedachte had. Op de boot had ik eerder gelukkig al een meevaller, gezien het nog maar 17 km ipv 30 km was naar mijn camping. Nu werden het er toch meer, maar dat is het zeker waard!

Met het adres op zak vervolg ik mijn route. Onderweg zou ik nog een geocache aandoen had ik bedacht. Het bleek een leuke plek; een bushalte ingericht als woonkamer. Omdat ik niet te lang wilde zoeken vond ik de cache helaas niet, morgen maar twee doen om te compenseren. Snel fiets ik verder naar mijn dames, maar ik maak onderweg nog wel even een foto van de camping waar ik anders had gestaan. In Itzehoe kreeg ik nog een kleine verrassing; het hotel lag boven op de heuvel dus toch nog 3a4% klimmen. Eerder had ik deze dag al een paar andere klimmetjes gehad, dus de benen begonnen al wat moeier te worden, maar gelukkig stonden de dames mij nu boven op te wachten.

Bij het hotel hebben we samen alle spullen van de fiets naar de kamer gesjouwd. Vervolgens hebben we even bijgepraat en daarna ben ik lekker onder de douche gegaan en heb ik de kleding van deze dag gewassen. Hierna zijn we met zijn vieren lekker gaan eten in een goed Grieks restaurant. Daarna hebben we op de kamer nog een kopje koffie gedronken en de dag van morgen besproken. De dames hebben namelijk verderop op de route, in Flensburg, een studio voor een nacht geregeld. Morgen dan ook weer een paar km meer, maar dan smokkel ik een beetje door de dames een deel van de bagage met te laten nemen.

12 gedachten over “Dag 4

 1. Monique de Bruin zegt:

  Wat een mooie verrassing dat je dames er waren. Dat geeft je vast heel veel energie.
  Gr Monique

 2. Jan Poots zegt:

  Hoi Ad,

  Even een tip. Ik zie dat je van koffie houdt. In Noorwegen kan je bij de benzinestations van Cirkel K een thermos kop kopen voor ongeveer 200 kronen, 20 euro, en dan kan je bij alle Cirkel K stations gratis koffie halen.

 3. Fridy de Lange zegt:

  Wat een mooie verrassing en wat een prachtig gezin . Succes Ad .groetjes Fridy

 4. Peter zegt:

  Ha, die zag jij niet aankomen Ad. Leuk en gezellig dames, geniet van elkaar en super veel plezier allemaal. Blijf lekker doorfietsen Ad elke dag wat extra’s en je houdt tijd over

 5. Annelies Robberegt zegt:

  Wat lief van Ingrid en jullie dochters! We genieten ook een beetje mee je schrijft zo leuk! Groetjes Johan en Annelies

 6. Maasje Feenstra zegt:

  Wat een leuke verrassing Ad! Geniet van en met elkaar en heel veel succes op je geweldige reis! Groetjes van ons!

 7. Ed van Drumpt zegt:

  Hoi Ad, wat heb jij toch lieve dames! Gezellig zo weer met zijn viertjes. Daar kan je de komende dagen wel weer de nodige energie uithalen. Geniet ervan en veel succes, groeten Lies en Ed

 8. Hetty en Wilbert zegt:

  Hoi Ad,

  Erg leuk om jouw belevenissen te volgen. Het is het eerste wat ik doe als ik het ontbijtje op heb.
  ”Even kijken wat hij deze dag heeft beleefd”. En wat leuk dat Ingrid en de meiden, maar ook de rest van je vriendenclub zo met je meeleven.
  Heel veel succes nog en we blijven je volgen.

 9. Henk zegt:

  Weer een prachtig verhaal, Ad. Top van jouw dames! Geeft weer extra energie!
  Succes verder!

 10. Marjet de Haan zegt:

  Ha die Ad,
  Vandaag voor het eerst jouw link weer opgezocht en aangeklikt en je bent al onderweg. Ik vind het een heel stoere onderneming en ik vind het leuk om je verhalen te lezen. Wat een verrassing dat je vrouw en dochters je zo verrassen met hun komst. Genieten! groetjes en veel mooie fietskilometers gewenst! Marjet

 11. Henk Klein Gunnewiek zegt:

  Henk KG
  Mooi verhaal weer Ad. Vooral ook hoe je al aanpast en makkelijker wordt in je eten. Je maakt er wel wat van met de ingrediƫnten die je hebt.
  Wat ik tijdens het wandelen deed was de natte tent gewoon inpakken. Bij de lunch een plek zoeken waar ik hem uit kon hangen. Vaak was er dan zon en wind en dan droog weer inpakken.

 12. Carla Schenk zegt:

  Ziet er allemaal super goed uit Ad! Top hoor, elke dag zoveel kilometers!
  En…… voor een goed doel. We gaan je verder volgen hoor!

Reacties zijn gesloten.