Dag 39

De regen komt met bakken uit de lucht en volgens de weer app blijft het de gehele dag slecht, dus ik blijf zolang mogelijk in mijn slaapzak. Op den duur moet ik toch naar de toilet, dus dan maar de tent uit. Als ik er toch uit moet dan maar gelijk de slaap spullen opruimen en alle ontbijt- en was spullen verzamelen en mee nemen zodat ik in de keuken kan zitten.

Tijdens het ontbijt hoor ik dat een stel Duitse motorrijders een hut heeft geregeld doordat de mensen niet kwamen opdagen en ik besluit om ook te gaan vragen of er nog iets over is. Ik kan na 11 uur een sleutel van een hut of appartement krijgen, zodat ik de rest van de dag daar droog door kan brengen. Ik heb namelijk besloten om vandaag niet verder richting Andenes te fietsen.

De regen tikt aardig hard op mijn tent.

In de tussentijd wacht ik in de keuken en praat met andere aanwezigen. Zo vertelt de Duitse motorrijder dat hij thuis diverse soorten droogmaaltijden heeft uitgeprobeerd en dat hij het Nederlandse merk Adventure food het beste vond. Dat komt goed uit want daar heb ik als noodrantsoen 3 zakken van bij me en vanavond ga ik de eerste uitproberen. Tegen twaalven heb ik de sleutel van mijn hut en verplaats ik al mijn spullen daarnaar toe. Vanwege de harde regen laat ik mijn tent staan in de hoop dat er later op de dag een beter moment komt hem af te breken.

In de hut ga ik aan de slag met het nadenken over de route voor de komende dagen. Gisteren hoorde ik dat er een tunnel is afgesloten waardoor je een andere weg moet nemen. Daarnaast voorspellen ze voor zondag weer regen. Ik bekijk diverse mogelijkheden en Femke kijkt vanuit huis met me mee, op haar laptop kan ze soms net iets gemakkelijker naar de route kijken dan ik op mijn iPad. We overleggen samen en komen dan uit bij een route die we vooraf al klaar hadden staan. We hadden hem al aangepaste route via Nordkjosbotn (langs Jan) genoemd. Jan is een Amersfoorter die al heel lang in Noorwegen woont. Hij had gelezen over mijn toch en toen via Facebook contant met mij opgenomen. Hij zei als je in de buurt ben dan ben je van harte welkom. In eerste instantie liep de route veel noordelijker, maar door de afgesloten tunnel kan ik mooi van de warme aanbod gebruik maken, dus neem ik via Whatsapp contact op met Jan.

De rest van de middag breng ik door met lezen van diverse dingen. Als het na vijven even droog is kijk ik hoe mijn tent ervoor staat en zie dat hij door de wind redelijk droog gewaaid is en breek hem gelijk af.

Dan ga ik mijn eten klaar maken. Ik kook water, giet de juiste hoeveelheid water in de zak met droogvoer, even roeren, sluiten, 8 minuten wachten en dan rechtstreeks uit de zak eten. Het smaakt best goed. Al vraag ik mij naderhand af of het voldoende is, maar dat merk ik vanavond wel. Ik maak nog even koffie en schrijf mijn verhaal over vandaag er ga bijtijds slapen om morgen op tijd naar Andenes te fietsen. Zodat ik voor het walvissen kijken mijn tent klaar heb staan en boodschappen voor het weekend te hebben gedaan. Vandaag dus geen mooie foto’s hopelijk morgen wel.

3 gedachten over “Dag 39

 1. Dineke van der Meij zegt:

  Hallo Ad,
  Goed om te lezen, dat je een hut kon bemachtigen, want het regent flink zo te horen!
  Geniet van je prachtige dag vandaag en hoop even mee te genieten van de gespotte walvissen 🐋

 2. Fridy van der Krieken de Lange zegt:

  Fijn dat je droog kon slapen hier is het puffen van de warmte stuur een beetje zon jouw kant op . Ben nu bij Annelies dus ook de groetjes van hen.

 3. Lida Rozenboom zegt:

  Goede morgen Ad.

  Jammer van de verregende dag. Fijn, dat je een hut kon gebruiken.
  Hoop, dat het voor de komende dagen beter weer wordt.

Reacties zijn gesloten.