Dag 36

Ondanks de harde wind heb ik redelijk goed geslapen. Ik ben alleen te vroeg wakker dus ga maar even de krant lezen. Om kwart voor zeven begin ik met opruimen. De zon komt er al aan en ondanks de harde wind ontbijt ik aan de picknick tafel. Langzaam komt het tenten veld tot leven en terwijl ik mijn tent inpak zijn anderen ook al druk aan het inpakken. Ook Elly en Dion, het echtpaar dat ik gisteren weer ontmoet heb op de boot. Zij pakken alles eerst in en gaan dan ontbijten. Ik ben in de tussentijd al helemaal klaar en vertrek alvast. Ik wil bij de plaatselijke supermarkt alvast brood voor tussen de middag kopen. Helaas gaat dat niet lukken omdat hij pas om negen uur open gaat.

Dan fiets ik toch maar gelijk naar Nusfjord, waar ik de boot neem, daar zou ook een winkel zijn. Het eerste stukje fietst lekker, ik heb de wind in de rug, maar al snel draait de weg en heb ik meer wind tegen en komen er ook kleine klimmetjes. Desondanks is het genieten, het water is zo helder dat je zou denken dat je op een Caribisch eiland zit, alleen de temperatuur is iets anders. Soms weet je gewoon niet waar je moet kijken. Ondertussen fiets ik gewoon door en maak ik af en toe een foto of filmpje en ook een klimmetje met 11% er even tussen door.

Na 16 km zie ik Nusfjord liggen, het is een toeristische trekpleister waar je entree moet betalen om er in te mogen. Maar omdat ik met de boot ga is het gratis, zit waarschijnlijk al in de prijs van de boot😀. Het is een dorpje waar de huizen bijna allemaal op palen staan. Ik vraag aan de dame die de kaartjes verkoopt waar de supermarkt is. Die is er niet er is wel een souvenirwinkel, maar die is nog niet open. Ze vertelt ook dat de boot achter het restaurant vertrekt. Ik fiets daar heen en zet mijn fiets bij het terras van het restaurant. Ik kijk even rond en zie in het restaurant mensen zitten. Ik denk daar kan ik wel koffiedrinken. Echter er is alleen ontbijt voor de hotel gasten. Ik kan wel een koffie om mee te nemen krijgen. Dus doe ik dit en ga op het terras zitten. Als ik de koffie op heb loop ik een rondje door het dorpje (gehucht).

Als ik terug kom zijn Elly en Dion er ook en ook de studente uit Zwitserland waar ik vorige week ook mee op een boot zat. Voordat de boot er is praten we even bij. Dan komt er een vissersboot aan, die een stukje verderop aan legt. De fietsen die er op staan worden er via een loopplank afgehaald. Dit is een aardige klus want het hoogte verschil is ca 1,5 m. Dan mogen wij erop, met zijn allen duwen we onze fietsen er op. De fietsen worden stevig vastgebonden. Wij staan op het dek erbij. De boottocht is schitterend maar er is wel een stevige deining en we moeten ons goed vasthouden. Na 50 minuten gaan we van boord en nemen we “afscheid“. We zeggen tot later, er vanuit gaande dat we elkaar waar dan ook weer tegen komen. Na een paar kilometer is er een supermarkt en koop ik mijn lunch en gelijk mijn avond eten.

Een stuk verderop zie bij een benzinepomp een picknicktafel en eet daar mijn broodje op. Na de lunch komt de langste klim van vandaag 2,5 km met 6% gemiddeld. De overige klimmetjes zijn een beetje op en neertjes. Ik fiets de hele tijd langs de fjorden met schitterende uitzichten en je weet soms dat je over een tijdje aan de overkant fietst. Als ik in een rechte lijn had kunnen fietsen had ik waarschijnlijk minder dan de helft afgelegd.

Ongeveer 10 km voor de camping moet ik 2 bruggen over. Op de laatste brug zijn ze aan het werk en is er een rijbaan afgesloten. Omdat het een aardige afstand is gaat het mijn net lukken om over te zijn voordat de andere kant weer mag. Daarom rijd ik door het rode licht in de hoop dat ik bij de wegversmalling ben als de andere rijrichting volledig voorbij is en mijn rijrichting op gang komt. Dat plannetje lukt. Aan de andere kant van de brug is een parkeerplaats waar ik even wat drink en dan weer snel door ga. Ik denk dat ik nog 15 km moet maar het zijn er maar 5 een meevaller.

De camping heeft leuke tenten plekken en eindelijk heb ik een weer een idyllisch plekje. Omdat het zo’n lekker weer is kook ik bij de tent. Tijdens de afwas praat ik met wat andere camping gasten en bij de tent terug ruim ik gelijk alles weer op in de tassen. Dan begin ik met schrijven. Tussendoor zet ik even koffie in de keuken en drink dit daar ook op omdat mijn telefoon en gps daar aan het stroom liggen.

Terug bij de tent haal ik de was af, alles is bijna droog. Ik ga mijn tanden poetsen omdat ik vermoed dat het zo gaat regenen en dat had ik goed gezien want terwijl ik het verslag afmaakt in de tent begint het te regenen en ook weer te waaien. Als het morgen maar weer droog is, is het geen probleem. Dan ga ik nu slapen.

7 gedachten over “Dag 36

 1. Kees Noortman zegt:

  Hoi Ad
  Mooi om deze reis met jou mee te maken wat een mooie omgevingen
  Heb je een idee hoeveel mensen je hierbij volgen
  Heel veel mooie kilometers nog ….
  Groeten van Kees

 2. Lida Rozenboom zegt:

  Goede morgen Ad.

  En was het vanmorgen droog?
  Je had weer een mooie slaapplek, alleen de mooie lucht al. De weerman zou er zeker een naam voor hebben.
  Het woord genieten lees ik vaak en dat vind ik fijn voor jou en voor ons als lezers, die jij deelgenoot maakt, ook.
  Dank je wel en weer een mooie dag.

 3. Fridy de Lange zegt:

  Weer genoten van het verslag en de filmpjes het is daar prachtig!ik wens je weer een mooie zonnige dag groetjes Fridy

 4. Dineke van der Meij zegt:

  Hallo Ad,
  Wat mooi om te lezen! Met een droge dag fietsen kan ik me zo voorstellen, dat je ook meer geniet van de uitzichten.
  Heel veel veilige en droge km. gewenst🍀

 5. Piet van Laar zegt:

  Hoi Ad, wat een geweldige tocht maak je toch. Ook fijn die steun die je van Femke thuis krijgt. Je maakt er dagelijks een prettig leesbaar verslag met mooie foto’s over, super hoor! En waar je ook komt… Nederlanders kom je (bijna) altijd tegen. Nog veel veilige kilometers verder, ik blijf je volgen. Hou je taai. Groeten, Piet

 6. Leon zegt:

  Hey Ad,
  Wat gaaf dat je die mooie filmpjes aan ons laat zien, lijkt me prachtig om doorheen te fietsen. Gelukkig is het ook goed weer.
  Hou je haaks en genieten maar.
  Groet, Leon

 7. Nollie Schreurs zegt:

  Hoi Ad
  Ik kan mij voorstellen dat je inderdaad soms niet weet waar je naar toe moet kijken het is allemaal zo mooi en indrukwekkend. Het is maar goed dat je het op deze manier vastlegt dan zal jij zeker nog vele malen extra na genieten omdat jij het hebt gezien,
  Hartelijke groeten.
  Nollie Schreurs.

Reacties zijn gesloten.