Dag 3

Nadat het een deel van de nacht heeft geregend is het nu droog. Ik ben gewoon weer vroeg wakker en ga de krant lezen. Ik had gisteravond al besloten om niet te vroeg weg te gaan zodat de tent wat droger zou in bij inpakken. Ik maak bij het naar de wasruimte lopen een praatje met het andere echtpaar dat gisteren ook op de fiets is aangekomen. Zij hebben als eind doel Berlijn en gaan dan met de trein terug. Na het ontbijt pak ik gewoon in. Het is wel leuk om te zien hoe om te zien hoe we allemaal inpakken. En we staan allemaal tegen negen klaar om te vertrekken. Theo maakt nog even een foto van mij (stuur je hem op naar ?). We wensen elkaar succes en dan ga ik echt op pad.

Ik weet dat dit deel van de route een minder mooi stuk is, veel veen gebieden met lange rechte wegen. Gelukkig wordt het steeds beter weer waardoor mijn humeur ook beter wordt. Helaas is er onderweg weinig te beleven, ik zie wel een aantal bonte spechten en een ooievaar, maar verder geen hond. Oja toch wel een hond, hij kwam blaffend achter mij aan en wilde denk ik weten hoe hard ik met bepakking kan fietsen, heel even heel hard.

Ik had al brood voor tussen de middag gekocht zodat ik mij daar niet druk over hoefde te maken. Op ca. 40 km kwam ik door een plaatsje en zag ik dat de benzinepomp ook koffie verkocht. Die heb ik dus gekocht en ik heb er gelijk maar een sanitaire stop van gemaakt. Op mijn telefoon zag ik dat hier een geocache lag dus die maar ook gelijk gelogd. Ik had mijzelf voor genomen om elke dag een cache te loggen maar dan moest hij wel op de route liggen. Tot nu toe is dit gelukt.

Het dorp uitrijdende vond men het nodig om het goede wegdek wat ik tot nu toe had gehad te vervangen door slecht gelegde ( of slecht onderhouden) klinkers. Ok├ę voor een klein stukje geen probleem. En inderdaad na 1 km was er weer goed asfalt. Helaas kwam er niet veel later nog een stuk klinkers en deze was een stuk langer. Men had zelfs een bord over de klinkers langs de kant van de weg gezet­čśĺ. Toen dit voorbij was zat ik bijna op de 60 km en vond het tijd om te gaan lunchen. Ik was net allemaal leuke plekjes gepasseerd en dacht die komen er zo ook weer aan. En inderdaad, het duurde wat langer maar dan heb je ook wat. Een leuke picknick tafel met boekenkast en een gastenboek. Eerst maar weer eens geprobeerd een foto met de afstandsbediening te maken en toen mijn broodjes op gegeten. Ondertussen bladerend in het gastenboek. Het was leuk om te lezen dat meerdere Nederlanders hier gezeten hadden omdat ze ook de route naar Denemarken op deze manier fietsten.

Inmiddels was de omgeving gezelliger geworden doordat er veel boomkwekerijen waren en dus meer afwisseling. Al vind ik de Duitse benaming een beetje vreemd. Baumschulen, ik heb bij ons nog nooit een boom op school gezien…

De laatste 15 km naar de pont bij Brakke zijn weer recht toe recht aan. Lekker saai dus. In Brakke haal ik het eten voor vanavond. En fiets dan naar de pont. Nr 2 van deze reis. Met deze pont steek ik de Weser over, een brede rivier. Aan de overkant heb ik de mogelijkheid om een camping gelijk bij de pont te nemen of 2 km verderop. Ik had gelezen dat ze van dezelfde eigenaar waren dus besloot die 2km verderop te nemen. Scheelt morgen weer dacht ik. Echter daar aangekomen stond er dat de receptie bij de 1e camping was, dus maar weer terug. Hier waren ook de trekkersplaatsen. Snel de tent opgezet en mezelf en de kleding gewassen. Na even contact met Ingrid te hebben gehad, ben ik begonnen met kokkerellen. En daarna natuurlijk afwassen en opruimen. Onder het genot van een kopje koffie bekijk ik alle reacties en ga het verslag van vandaag schrijven. De zon is inmiddels achter de bomen en het begint wat frisser te worden. Dat is niet erg maar de muggen wel dus tijd om de tanden te poetsen en lekker in mijn slaapzak te gaan liggen. Morgen staan er weer 117 kilometers op het programma.

3 gedachten over “Dag 3

 1. Monique de Bruin zegt:

  Ad, ik kijk iedere ochtend of je verslag op de site staat. Erg leuk om te lezen en je op deze manier te volgen. Je kunt er later zo een boek van maken. Je hebt talent.
  Succes verder groetjes Monique de B

 2. Ed van Drumpt zegt:

  Zo te lezen Ad gaat het tot nu toe voorspoedig, fijn!
  Leuk om je dagelijkse verhalen te lezen. Succes maar weer, groet Ed

 3. Ed Riemens zegt:

  Hoi Ad,
  Ik heb zojuist je eerste 4 dagverslagen gelezen; heel leuk om te lezen hoe je dagen verlopen. Vind het heel mooi dat je deze reis maakt ( zet me ook aan het denken­čśë). Geniet van elk moment en veel succes met de komende etappes! Ik blijf je volgen!
  Groetjes Ed Riemens

Reacties zijn gesloten.