Dag 2

De tweede begon al vroeg. Ik was vroeg wakker en heb eerst even de krant gelezen. Rond half zeven ben ik mij gaan aankleden en mijn slaapspullen gaan opruimen. Dan even wassen en even verder rommelen voordat ik ga eten (ik mag pas een half uur na inname van mijn medicatie eten). Voor het eten kon ik wederom van de aanwezige faciliteiten gebruik maken. Het ontbijt bestaat uit ruim een halve beker Skyr met een mix van granen en zaden en noten. In de tussentijd was de tent zo goed als droog geworden en ben ik verder gaan inpakken. En even voor achten was ik al helemaal gereed om te vertrekken. Dat ik vroeg wakker was kwam goed uit want ik wilde niet al te laat op de volgende slaap plaats zijn. Onderweg een paar keer gekeken of ik al reactie had op mijn warmshower uitvraag. Echter ik zag maar geen reactie. Via Gramsbergen, Coevorden fietste ik naar Schoonebeek waar ik een kopje koffie ging drinken, natuurlijk met een appelpunt.

Diverse mensen vroegen waar de reis heen ging, dus tijd voor gezellige praatjes. Ik verwachte een lelijk stuk te krijgen vanwege de jaknikker die in Schoonebeek stond, maar dat viel gelukkig mee. Hier geen grote pijpleidingen zoals Ingrid en ik die een paar jaar geleden zagen bij het fietsen van het Pieterpad. Al heb ik wel mooiere stukken Nederland gezien.

In Klazienaveen boodschappen gedaan en op richting Duitsland in de geachte een leuke foto op de grens te schieten. Op een klein paadje dacht ik eens kijken of ik al fietsende een selfie kan maken, iets wat natuurlijk niet mag , maar ik dacht op een klein paadje tussen de weilanden is geen politie. Toen ik het paadje af was zag ik dat alle autoÔÇÖs witte kentekenplaten hadden, ben ik dan in Duitsland? Inderdaad ik was de grens over zonder het te merken. Toen het landschap wat leuker werd een broodje gegeten. Ik had er toen 60 km op zitten en zag nog steeds geen reactie van warmshowers­čś×. Het was nog steeds lekker weer dus besloot ik maar naar de camping in Neuborger te fietsen. 10 km voor Neuborger kreeg ik een paar druppels regen maar dat was geen probleem. In Neuborger reed ik het dorp in en dat was de verkeerde kant op (in de routebeschrijving stond dat de camping aan de route lag). Ik had voor het dorp naar links gemoeten. Even na drie├źn stond ik alsnog op de minicamping. Hier stond 1 tentje van een echtpaar. Bij hun even gevraagd hoe ik mij moest aanmelden en een gezellig praatje gemaakt. Vervolgens heb ik mij snel aangemeld en ben ik de tent opgaan zetten want er kwam regen aan. Ook gelijk de tarp voor de tent gezet. Het stond nog maar net of het kwam met bakken uit de lucht. Toen het wat droger was snel even gaan douchen en wat fiets kleding gewassen in de hoop dat ik het nog een beetje kon drogen voordat het weer ging regenen. Helaas was dit niet het geval en moest ik improviseren om het onder de tarp op te hangen. Daarna eten gaan klaarmaken. En natuurlijk de afwas gedaan. Toen ik mijn telefoon pakte zag ik dat er heel veel mail was ook van warmshowers. Schijnbaar was onderweg de internet verbinding niet goed want er was al om 12.20 een reactie gekomen dat ik bij de aangeschreven mensen kon komen slapen. Snel een mail gestuurd dat er iets was fout gegaan zodat ze niet alsnog op mij zaten te wachten. En hierna werd het tijd om dit verslag te schrijven

6 gedachten over “Dag 2

 1. Alfons zegt:

  Even voor de statistieken, de eerste dag, jouw eerste verhaal: meer dan 500 views. Nog even en dan na Instagram influencer niveau.

 2. marian zegt:

  wat leuk om zo gedetailleerd te lezen hoe het gaat
  Broer ik blijf je volgen en in gedachten fiets ik mee
  knuf van je zusje

 3. Fridy de Lange zegt:

  Super leuk om je zo te volgen,groetjes Fridy

 4. Karin Reitsma zegt:

  Leuk Ad, mooie uitdaging ook, fijn dat we kunnen en mogen meelezen.
  Doeke, Lobke en Karin

 5. Dineke van der Meij zegt:

  Erg leuk om te lezen, Ad!
  Ik hoop dat je nog eens een foto maak van je TARP, totaal geen idee waar dat voor dient?

  Groetjes van Dineke nr.14

Reacties zijn gesloten.